Ange ditt sökord

Annons:

Dålig inomhusmiljö ger mej eksem!

Jobbar som timvikarie på ett dagcenter sedan två månader tillbaka. Har under denna tid fått väldiga problem med torra ögon, brännande stickande hud i ansiktet med eksem! Det är allmänt känt att huset haft stora problem med just inomhusmiljön & jag som haft problem med Rocacea börjar nu se tendenser till att det börjar blomma upp igen. Detta känns väldigt trist då min hud bara blivit bättre & bättre de senaste åren!
Finns det något jag själv kan göra innan jag ger upp & får söka mej till en annan arbetsplats?

Rosacea och eksem är två olika hudsjukdomar. Rosacea kan blossa upp med jämna mellanrum utan någon påtaglig yttre faktor. Om det är Rosacea du har kan du väl försöka påbörja samma behandling som du troligen fått tidigre och se om det hjälper.
Om det skulle vara ett eksem, kanske atopiskt (?) gäller ju samma sak att det är viktigt att börja smörja huden ordentligt. Ännu har de studier som finns över "sjuka hus" inte kommit fram till någon enskild påvisbar bakomliggande orsak.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: