Ange ditt sökord

Annons:

Christo (man 18) drabbas ibland av röd och irriterad hud under och runt ögonen:

Jag drabbas ibland av röd och irriterad hud under och runt ögonen. Utslagen förekommer fläckvis, och de är kanske till storleken av små finnar. Sveda brukar förekomma, men inte så mycket att det skulle störa, bara om jag gnuggar ögonen blir det värre och svedan blir större. Jag har också gamla akneärr på axlarna och dessa reagerar också; på ärren, som numera är tunn hud, förekommer det liknande områden. Jag brukar endast få denna åkomma hos min flickvän. Där finns två hundar, men jag har aldrig förr varit allergisk mot sådana; har faktiskt inte drabbats av några allergier alls. Kan Ni ge mig några tips om vad det kanske kunde röra sig om? Christo, 18 

Jag är tveksam till att hundarna skulle spela roll, men samtidigt måste jag erkänna att din beskrivning inte ger en entydig diagnos: det kan vara en eksemreaktion (som inte måste vara allergisk) men det finns också en inflammatorisk sjukdom i ansiktet som heter rosacea som i atypiska fall kan stämma med din beskrivning - dock inte med akneärren. Du måste nog ta ditt utslag till doktorn så att det får inspekteras när det blommar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: