Champix med maten minskar illamåendet

Champix med maten minskar illamåendet

Champix med maten minskar illamåendet

Min läkare har sagt att man börjar må illa (oftast) ca 20 min efter man har tagit en tablett och att det håller i sig i ca 1 timma. Eller mår man illa hela tiden?? Kvinna 48 år
Av din korta beskrivning misstänker jag att du har fått Champix utskrivet som ett hjälpmedel att sluta röka. Champix är ett läkemedel som specifikt designades att vara en hjälp att sluta röka och det är idag det mest effektiva läkemedlet. De flesta som använder Champix känner inget illamående. Bland de som får detta illamående är det ofta under en kort stund efter tablettintag. Till skillnad från rökning är det inte farligt att vara illamående efter intag av Champix och några av mina patienter som fått denna bieffekt har mentalt vänt det till något positivt som gör att det är ännu mindre attraktivt att röka. För vissa personer minskar illamåendet om de äter och dricker innan tablettintaget. För de flesta minskar illamåendet med tiden.

Lycka till i din ambition att bli nikotinfri!

Per Åke Lagerbäck

Återkoppling
Tack för ditt svar Per-Åke. Jag har tagit tabletterna i snart 4 veckor nu och illamåendet var försumbart och endast i början. Äta noga en bra stund innan tablettintag gör susen.

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress