Ange ditt sökord

Annons:

Caress mjukgörande vid eksem och torr hud

Varför är Caress receptbelagt? Är rena guldet för mig, är näst intill eksemfri nu (använder även mildison). Jag gjorde slut på en Caressburk. Men morsan hade en på jobbet så jag fick den.
Jag oroar mig för att eksemen och den torra huden kommer tillbaka när den är slut, speciellt nu när vintern nästan är här. Kan jag ringa till min läkare och be om en till vid ett senare tillfälle? Fick ju så att jag kunde hämta mer Mildison. Fungerar Propyless lika bra som Caress? Kan jag använda det som ett subtitut till Caress? Och så till sist, är det skadligt att använda hudsalvor som Caress under långa perioder – har använt Caress dagligen i ca 2 månader nu!

Tack på förhand!

Caress är inte receptbelagt, det måste vara ett missförstånd. Däremot är Caress rabattberättigat, vilket betyder att du kan få det på recept inom högkostnadsskyddet vilket ju är rimligt då du behandlar ett eksem och det går åt mycket mjukgörande under lång tid. Det blir annars väldigt dyrt. Du kan använda Caress som mjukgörare i flera år, ja hela livet om du vill!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: