Ange ditt sökord

Annons:

Bränskadad hud

Hej!

För några år sedan lyckades jag somna i solen på semestern, vaknade ett antal timmar senare över att min hud kokade bokstavligen.
Jag la min hand på bröstet och huden följde med.
Har varit och kontrollerat att det ser ok ut ur hälsosynpunkt.
Kosmetiskt går återbildningen ganska långsamt har fortfarande “fläckar” efter där jag la min hand, det går som sagt framåt men ganska sakta, tror inte det är vitiligo då jag har hårstrån i fläckarna som är normala.

Jag kan påskynda pigmentering genom att vistas i solen, är dock rädd att det inte är en bra lösning då jag fläckvis är vit med små öar av pigment som håller på att växa ihop sakta. Vad finns för alternativ? Läst om pigmentlaser, hudslipning osv. Vad skulle ni rekommendera?

Pigmentlaser tar bort pigment, tillför ej mer pigment. Hudslipning kan användas bara på ojämn hud efter till exempel akne med ärrbildning. Mitt förslag är att du mycket försiktigt, så att du ej bränner dig, solar på området för att stimulera pigmentbildningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: