Ange ditt sökord

Annons:

Bränningar i huden

Hej.
Jag Måste få hjälp med min klåda,Varje vinter är det samma sak,från oktober till Maj men det är nu det är som jobbigast.Det är en bränande/stickande attack under huden. Just nu håller det på mer eller mindre hela tiden.Jag har provat alla krämer på apoteket,jag försöker att ducha så lite som möjligt mmmm.Denna åkomma håller på att ta knäcken på mig.När jag får dom här bränningarna så tittar jag på huden och tror att det är röda märken någonting,men annars så syns det inget.
Vad lider jag av ? Vad händer i min hud ? Finns det någon hjälp?
Skulle vara mycket tacksam för all hjälp jag kan få.
Med vänliga hälsnigar Tony

Svar till signaturen stickande
Du skriver inte om huden ser torr ut eller om den ser helt normal ut. Klåda vid torr hud måste behandlas med mjukgörande kräm flera gånger dagligen, det finns inget annat.
Om huden är normal och det plötsligt uppstår röda kliande utslag som snabbt försvinner är det troligen nässelutslag. Nässelutslag kan orsakas av många olika faktorer. Se Dermatologens patientinformation nr 8!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: