Ange ditt sökord

Annons:

Bränner och kliar i hårbotten när jag blir upprörd, stressad eller arg

Hej! Jag har ett jättejobbigt problem! Tidigare hade jag mjälleksem, eller seborré och fick behandling för det. Sen försvann mjället och klådan. Men numera får jag en brännande och kliande smärta när jag blir uppröd, stressad eller arg. Hela hårbotten bränner och kliar, och ju mer frustrerad jag blir över den smärtan ju värre blir det och det krävs väldigt väldigt lite för att utlösa den här smärtan. Jag kan inte koppla av längre alls, och när jag väl gör det så försvinner en del av smärtan men kommer tillbaks så fort jag blir upprörd.
Det syns inte i hårbotten – men känns – och inga produkter hjälper. Jag kan inte använda några parfymerade schampon, bara Lactacyd schampo. Annars bränns det och kliar mycket om jag använder annat. Jag orkar inte leva med det här problemet längre, jag står inte ut. Vad ska jag göra?

Det är inte så ovanligt att man överför stress och ilska på något alldeles typiskt kroppsligt symtom och reagerar med smärtor i magen, klåda i hårbotten eller liknande. Du är ju själv redan inne på detta i och med att du märkt när besvären kommer. Det finns ingen hudsjukdom i hårbotten och denna skall därför ej heller behandlas lokalt på något sätt. Föreslår att du tar kontakt med en psykolog och ser om du med så kallad kognitiv beteende-terapi kan få hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 13 oktober, 2003 Publicerad: 13 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: