Ange ditt sökord

Annons:

Borttagning av svår acne på näsan

Hejsan!
Jag är en kille på snart 16 år och har sen länge haft en finne nästan mitt på nästan, det var större förut men är nu inte som någon finne längre, det är mer som brosk eller något. Hur får jag bort detta? (Har haft det sen 14 års ålder). Nu håller jag på att få en likadan “inombordare” på näsan och vill verkligen INTE ha den, jag mår dåligt av det. Jag har knappt några finnar i ansiktet förutom på näsan. Förstår ej varför, jag rengör mig varje dag. Jag tänkte höra med er om det går att ta bort med laser gratis? eftersom det räknas som en sjukdom och jag är under 18. Finns det några slags syror eller dylikt som tar bort svår acne? Jag mår verkligen dåligt över min ACNE på näsan. Jag vill gärna ha laser eftersom det är ett ärr sen min förra finne som blev till ett slags brosk. Tack på förhand.

Ibland kan man få kvarstående hålrum (cystor) i huden eller bindvävsomvandling efter aktiva akne-förändringar. Dessa kan behandlas med kortison-injektion i själva ärret eller cystan. Behandling är kostnadsfri under 18 år. AHA-syra hjälper inte på djupare ärr eller cystbildningar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 augusti, 2003 Publicerad: 19 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: