Ange ditt sökord

Annons:

Borttagning av acneärr

Hej!
Jag är 25 år och haft lindrig acne sedan jag var 13 år. Jag fick ett jättestort acneutbrott i ansiktet några månader efter att jag slutat med p-piller och i samband med att jag kom hem från en lång resa. Jag fick utskrivet Abbotticin Novum. Jag åt dem i ca 6 månader och slutade sedan. Sedan dess så har resultat hållt i sig dvs det var ca 2 månader sedan jag slutade. Jag har fortfarande finnar men inte i den stora utsträckningen utan lika mycket som jag brukade ha innan acenutbrottet. Det stora problemet nu är att jag har en massa bruna (var röda innan) små ärr. Ärren är små i omkrets och inte så djupa. Det ser mer ut som om att huden är ojämn. Det är inte mycket djupare än att det ser ut som om man hyvlat ett lager av huden, pecis som när man hyvlar ost med osthyvlen. Nu till min fråga. Kommer dessa ärr gå bort av síg själva. Om de inte gör det finns det då något jag kan göra för att ta bort dem. Kan AHA-behandlingar hjälpa? Eller är det laser som gäller? Finns det några risker med det då, eller är det värt att prova? När jag läste era andra svar så verkade det som om att ni inte tyckte att det fanns något att göra mot ärr och att laser eller slipning kunde i sig ge ärr istället.

MVH

Om du haft akne som behandlats med antibiotika så sent som för två månader sedan, finns det stor chans att dessa ärr helt försvinner. Man brukar vänta ett år efter att alla aktiva förändringar försvunnit innan man kan pröva slipning av huden. Slipning av akne-ärr kan ibland ge mycket bra resultat.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 augusti, 2003 Publicerad: 19 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: