Ange ditt sökord

Annons:

Blodtryck efter hjärtinfarkt

Hjärtinfakt och by pas operation för ett år sedan. Mår sedan ett halvår tillbaka mycket bra. Alla värden är bra och jag har rekommenderats att börja motionera igen. Har börjat och det känns mycket bra. Går några kilometer och springer sakta tillbaka. Fråga: ökar övre blodtrycket vid belastning direkt efter ansträngning? Direkt 175 87 puls 105 efter 5 min 123 71 80 efter 10 min 131 68 72 Tacksan för svar har ej kunnnat finna något svar på nätet. Jörgen, 65

Ja! Vid ansträngning ökar blodtrycket och det tar en liten stund innan det normaliseras igen. De här värdena anser jag vara helt relevanta i sammanhanget!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mannens hälsa

Prostataproblem

Jag hyvlade prostaten på grund av problem med urineringen. Det blev bra till en början(45 dagar) därefter trängningar med många toabesök som följd. Vad beror det på?

Mannens hälsa

Prostataförstoring vid 20 år?

Hej! jag har under en tid (6-8 månader) haft svårare att kissa på grund av sveda och en väldigt svag stråle och emellertid behövt kissa väldigt regelbundet. Jag misstänker ganska starkt att jag har prostataförstoring att döma av symtomen då nästan alla överensstämmer. Dock så är jag endast 20 år och det står att detta är vanligast i övre medelåldern. Tror du att det kan gälla en urinvägsinfektion annars eller ska jag lita på mina symptom?

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: