Ange ditt sökord

Annons:

Blodtryck efter hjärtinfarkt

Hjärtinfakt och by pas operation för ett år sedan. Mår sedan ett halvår tillbaka mycket bra. Alla värden är bra och jag har rekommenderats att börja motionera igen. Har börjat och det känns mycket bra. Går några kilometer och springer sakta tillbaka. Fråga: ökar övre blodtrycket vid belastning direkt efter ansträngning? Direkt 175 87 puls 105 efter 5 min 123 71 80 efter 10 min 131 68 72 Tacksan för svar har ej kunnnat finna något svar på nätet. Jörgen, 65

Ja! Vid ansträngning ökar blodtrycket och det tar en liten stund innan det normaliseras igen. De här värdena anser jag vara helt relevanta i sammanhanget!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Mannens hälsa

Udda uppsättning kromosomer

Idag fick jag reda på att jag har en udda uppsättning kromosomer. I ett blodprov som togs och man testade 26 celler fann de att jag har 16 st XXY-kromosomer och 10 st XX-kromosomer. Alltså inga vanliga XY. Min läkare hade inga svar eftersom hon inte sett detta förut. Vad är det egentligen jag har för diagnos?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: