Ange ditt sökord

Annons:

Blodtryck efter hjärtinfarkt

Hjärtinfakt och by pas operation för ett år sedan. Mår sedan ett halvår tillbaka mycket bra. Alla värden är bra och jag har rekommenderats att börja motionera igen. Har börjat och det känns mycket bra. Går några kilometer och springer sakta tillbaka. Fråga: ökar övre blodtrycket vid belastning direkt efter ansträngning? Direkt 175 87 puls 105 efter 5 min 123 71 80 efter 10 min 131 68 72 Tacksan för svar har ej kunnnat finna något svar på nätet. Jörgen, 65

Ja! Vid ansträngning ökar blodtrycket och det tar en liten stund innan det normaliseras igen. De här värdena anser jag vara helt relevanta i sammanhanget!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.