Ange ditt sökord

Annons:

Blir man trött, värk i benen, kramper och yrsel när man har åldersdiabetes?

Man 89 år,ingen övervikt.Har åldersdiabetes, en propp 2006. Behandling: diabetestablett,Trombyl 0,75, Inalapril 2,5,Anlodipin? 5 mg/dag. Är mycket trött,värk i benen,kramper nattetid,yrsel vid snabba lägesförändringar.
Doktorn har undersökt mage och njurfunktion och vanliga prover på hb,järn etc. Alla prover var bra. Doktorn säger att han får leva med trötthet och värk vid denna ålder. Mannen har ett rikt socialt liv och är helt klar i huvudet. Ska han nöja sig med detta svaret eller?

Det är ju i sig riktigt att man inte kan förväntas vara lika pigg som i 50-60-årsåldern. Föreligger dock symtomen med yrsel vid lägesändring och påtaglig trötthet måste man se på blodtrycket så det nu inte har blivit för lågt! Lägesyrsel ellersom vi säger, ortostatisk reaktion, kan mycket väl föreligga.

I de fallen måste man överväga att minska på den blodtryckssänkande medicinen både Enalapril och Amlodipin, under förutsättning att det inte är en bild som är förenlig med tilltagande sviktande hjärta. Utan tvekan är det så att många äldre kan ha lite för mycket medicin där det bara blir bättre om man minskar densamma något!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Problem att hålla tätt vid diabetes

Hejsan! Jag har diagnostiserad diabetes 2. När jag är förkyld och hostar kissar jag på mig (läcker ut lite urin). Vad är felet?

Diabetes

Symtom på diabetes

Hur känns det i början när man får diabetes?

Diabetes

Kost vid diabetes typ-2

Hej! Min sambo har precis fått reda på att han fått typ-2 diabetes. Nu försöker jag hjälpa honom med kosten. Har koll på en del saker, men tycker att det här med bröd och mellanmål är svårt, det känns som om det är socker i allting. Har inte fått träffa varken dietist eller diabetessjuksköterska så frågorna hopar sig. Mvh Kim

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!