Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor vid urinvägsinfektion?

Hej, jag har fått konstaterat att jag har urinvägsinfektion, och äter nu medicin för det. Jag började få det efter det jag hade oskyddat samlag förra helgen. Men när jag frågade igår på akuten om blåsor som jag har fått innanför yttre blygläpparna, fick jag svaret att det kan man få vid urinvägsinfektion. Men jag är ändå osäker på om det är sant. Den som jag hade sex med har tydligen testat sig och hade inget. Vad kan det vara för blåsor? De är ljusgula. Kan det bero på att jag fick dagen-efter-piller? Snälla, svara på min fråga. Jag är livrädd att det ska vara någon sjukdom som jag inte kan bli av med. Tack på förhand! Hilma, 18

Jag tror inte du får blåsor av urinvägsinfektion. Den vanligaste orsaken till blåsbildning i underlivet är herpesvirus-infektion. Jag vet att många tycker att herpes låter hemskt, men det är faktiskt en infektion som ca 25% av vuxna svenskar har i underlivet; och de flesta av dem har aldrig några besvär av sin infektion och vet inte ens om att de har den. När du läser det här svaret torde din infektion ha läkt ut. Som du vet kan den återkomma – men den måste inte göra det. Även om du inte har något pågående utslag kan man ta ett blodprov och kontrollera om du blivit smittad med herpesvirus.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: