Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor uppkommer i samband med träning

Hej, har nyss kommit hem från en veckas solsemester på Kanarieöarna. Har så klart brännt mig lite grann men inte så farligt.
Jag var lite röd på armarna. När jag sen 2 dagar efter hemkomst skulle träna uppstod blåsor på ovansidan av armarna som efter träningen gick ner, men återkommer i värre form och på allt större områden varje gång jag blir varm (svettas). Hela armarna ryggen och magen. Det dröjer allt längre innan blåsorna försvinner och lämnar vita spår efter sig. Vad ska jag göra?

Det du beskriver som "blåsor" är troligen nässelutslag = urticaria. Nässelutslag kan bland mycket annat orsakas av värme och svettning och denna typ av nässelutslag kallas fysikalisk urticaria. Läs mer om urticaria i dermatologens patientinformation här på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!