Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor som ger klåda, vad kan det vara?

Hej. Jag har precis fått klåda typ över hela kroppen, detta är första gången. Jag har haft det i två dagar men jag har inte haft det förut. Det blir som vita små små bubblor på handleden och där det kliar. Jag hade jättesvårt att sova första natten men när jag vaknade försvann det. Men senare på dagen kom det tillbaka, ena örat kliar med än det andra och det kliar i knäväcket panna hårbotten över armar mage pungen typ överallt. Jag funderar på om det kan vara skabb eftersom att jag bastade med 2 kompisar för några dagar sedan men dom har inte samma problem. Dom där vita bubblorna försvinner när jag inte kliar på dom. Vad kan det vara?

Hej!
Det kan vara urticaria, om utslagen flyttar sig inom 24 timmar är det troligt. Du kan läsa om urticaria (nässelutslag) under dermatologens patientinformation här på hemsidan. Antihistaminer hjälper mot klåda och utslag i regel. Det är mindre troligt att skabb gett en så akut reaktion, och skabb smittar knappast i bastu utan behöver direkt hudkontakt. Första gången man får skabb händer ingenting de första 4-6 veckorna, sen uppstår allergi mot skabben och då börjar det klia.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!