Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor på handflatorna

Hej.
Min 15 åriga dotter har psoriasis som nu är under kontroll men har nu fått blåsor på handflatorna och fingrarna men bara på "insidan". Dom här blåsorna är tomma inuti när hon tar bort dom. Det blir som en extrahud som dras bort. Hon smörjer sina händer dagligen flera ggr dag. Vad kan det vara?
Hälsningar

Psoriasis finns i lite olika varianter, och den enda sorten som kan ge blåsor specifikt i händer/fötter är PPP-varianten (Pustulosis Palmo-Plantaris). Dessa blåsor är knappnålsstora och kan bli uppåt ärtstora. Gulaktiga i början och mörknar succesivt mot blå-svart, för att sen torka in. På Din beskrivning låter det som dotterns besvär är nåt helt annat. Det finns lite olika tillstånd att tänka på där man ibland kan se det av läkemedel - äter hon något för sin psoriasis? Annars är nog det vanligaste med riktiga vätskefyllda blåsor det som kallas för dishydrotiskt eksem, som man tror beror på tilltäppta svettkörtlar.
Blir dotterns besvär inte bättre tror jag det är bäst att hennes läkare tittar på händerna/fötterna för att eventuellt utreda ytterligare, då blåsor inte tillhör det man normalt ser vid psoriasis.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!