Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor och utslag på hela kroppen

Hej!
Jag har fått utslag på hela kroppen som börjar övergå till blåsor.

Det började på armbågarna, dom vart alldeles torra och kliade nått fruktansvärt. Efter några dagar så såg jag hur utslagen spred sig till underarmarna, armhålorna, händerna, inner låren, ljumskarna, ja överallt på kroppen. Nu börjar utslagen på händerna likna vätskefyllda blåsor och dom kliar massor.

Var på vårdcentralen och pratade med någon jourläkare som sa att det var tvättmedel eller nåt jag ätit på senaste tiden, jag är säker på att jag ej ätit något jag har fått utslag av förut inom den sista tiden. Har inte heller bytt tvättmedel eller dylikt.

Dom sa att jag skulle hämta ut ett paket allergi tabletter vid namn "Acura" på apoteket för att dämpa klådan. Så jag gjorde det, men jag tycker det kliar lika mycket ändå. När jag läste på paketet så vart jag ganska fundersam om detta va rätt medicin eftersom den var mot hösnuva. Kan ni hjälpa mig?

Utslag med intensiv klåda som övergår till blåsor låter som nåt mer allvarligt inom hudsjukdomarna. Att veta Din ålder kan vara en vägledning. Acuro-tabletterna är ett sk anti-allergitablett som hjälper även mot nässelutslag och viss allergisk klåda. Så tanken var inte helt fel.
Vad Dina utslag beror på kan vara: en kraftigare eksemretning, en reaktion av en bakterieinfektion, ev reaktion av en virusinfektion eller en mer ovanlig form av blåsbildande hudsjukdom (det finns lite olika sorter som är olika vanliga vid olika åldrar). Jag tycker Du ska ta kontakt igen med Din husläkare/vårdcentral för att ta bakterieodling och vissa blodprover. För att lugna huden behövs säkert en starkare kortisonkräm, typ Elocon. Blir Du inte snabbt bättre, tycker jag en hudläkare snart bör få undersöka Dig för fortsatt utredning (inför detta kan det vara bra att lokalt t.ex på en arm undvika att smörja med kortisonkräm ifall hudläkaren vill ta sk hudprover).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!