Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor över munnen

Hejsan! Jag har fått små vätskefyllda båsor precis över munnen, de bara poppade upp en dag men det ser inte ut att vara infekterat. Har inte haft herpes innan, kan detta vara herpesblåsor eller vet du något annat som det kan vara? Jag har i grunden atopiska eksem som behandlas med mild kortisonkräm även kring munnen.

Är mycket tacksamm för svar!
MVH Charlotte

Hej!
Vätskefyllda blåsor i en grupp just vid munnen, låter som herpes i första hand. Då bör det läka av sig själv inom en vecka. Pröva med någon av de receptfria munsårssalvor som finns på Apoteket. Vid atopiskt eksem i ansiktet kan i ovanliga fall herpes ge en besvärlig spridning och försämring av eksemet. Eftersom kortison försämrar infektionsförsvaret i kroppen, bör man inte sätta kortisonsalva på herpes. Skulle det breda ut sig bör du söka läkare, antagliegen blir du då remitterad till hudspecialist.
FN
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: