Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor över munnen

Hejsan! Jag har fått små vätskefyllda båsor precis över munnen, de bara poppade upp en dag men det ser inte ut att vara infekterat. Har inte haft herpes innan, kan detta vara herpesblåsor eller vet du något annat som det kan vara? Jag har i grunden atopiska eksem som behandlas med mild kortisonkräm även kring munnen.

Är mycket tacksamm för svar!
MVH Charlotte

Hej!
Vätskefyllda blåsor i en grupp just vid munnen, låter som herpes i första hand. Då bör det läka av sig själv inom en vecka. Pröva med någon av de receptfria munsårssalvor som finns på Apoteket. Vid atopiskt eksem i ansiktet kan i ovanliga fall herpes ge en besvärlig spridning och försämring av eksemet. Eftersom kortison försämrar infektionsförsvaret i kroppen, bör man inte sätta kortisonsalva på herpes. Skulle det breda ut sig bör du söka läkare, antagliegen blir du då remitterad till hudspecialist.
FN
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!