Ange ditt sökord

Annons:

Blåaktiga eksem

Hej!
Jag har eksem och jag underar om det är konstigt att eksemen är blå?

Det typiska utseendet för ett eksem är klåda, torrhet och rodnad hud. Rodnaden kan vara svårare att se ifall man är mörkhyad. När huden kliar, och man är där och river får man ofta en blödning i huden från de ytliga, tunna blodkärlen. På samma sätt när man får en "blåtira" eller skada mot huden med hudblödning, blir det ett blåmärke som först ofta är röd-blått, sen mer blått och i slutet mer gul-grönt.
Att ett eksem skulle vara blått är inte det normala, men det enda sättet jag kan förklara det på är att Du pga klådan fått en blödning i huden som ger själva färgen.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!