Biverkan av Champix?

Biverkan av Champix?

Biverkan av Champix?

Har påbörjat en sluta rökakurs och hade mitt rökstopp den 15 april. Jag och de andra 6 i gruppen äter champix och tabletten har verkligen god effekt på röksuget. Känner ytterst sällan något röksug trots att jag har rökare runt omkring mig på jobbet. Tyvärr har champix en hel del biverkningar och jag har fått minska min dos för att kunna sova på nätterna. Hade fruktansvärda mardrömmar. Nu upplever 4 av 6 på kursen att våra magar sväller under dagarna. Min sväller ungefär 6 cm från morgon till kväll. Har inte gått upp i vikt och ersätter inte cigaretten med godis, fika eller andra sötsaker. Är detta en biverkning av champix eller vad beror det på? Kommer det att försvinna efter nån vecka? Har du nått tips på nått man kan äta, inte äta eller göra för att slippa detta? Är jobbigt att inte få plats i byxorna framåt eftermiddagarna/kvällarna. Kvinna 32 år
Grattis till rökstoppet!

Precis som flertalet andra som tar Champix som en hjälp i ett sluta röka program upplever du att det har god effekt. Mardrömmar förekommer men du har otur då detta inte är speciellt vanligt. Vanligare är livliga men ofta lite roliga drömmar.

Under en övergångsperiod efter ett rökstopp kan magen bli lite trögare och i samband med detta uppblåst. Det kan finnas även andra okända mekanismer bakom att magen blir uppblåst men detta brukar vara ett övergående besvär som fr.a. jämfört med rökningens många negativa effekter får anses som ett ringa problem.

Mvh

Per Åke Lagerbäck

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress