Ange ditt sökord

Annons:

Besvärligt mjälleksem

Hej,
Jag har sedan flera år tillbaka problem med mjälleksem. Eksemet lindras avsevärt av behandling med t ex mild hydrokortison men kommer tillbaka efter några veckor igen. Speciellt nu på vintern. Vad rekommenderas egentligen för behandling mellan kortisonbehandlingarna och vilken kortinsonsalva rekommenderas? Hur ofta kan man göra kortisonbehandlingar utan att riskera att skada huden?

Oerhört tacksam för svar då eksemet är riktigt besvärande.

Behandling mellan kortisonbehandlingarna kan vara mjukgörande lotion eller kräm, gärna med tillsats av propylenglykol (finns på Apoteket olika varianter). Alltså inte för fett. Hydrokortisonkräm om den används i korta (ex en vecka) perioder, är en mild behandling som har en väldigt låg risk för biverkningar. En hudläkare kan skriva ut kräm med svavelinnehåll, som ibland kan ha en väldigt bra lugnande och dämpande effekt mellan "varven".
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!