Ange ditt sökord

Annons:

Besvärlig rodnad mellan fingrarna

Hej,
jag har en röd rodnad mellan lång-ringfingret och i vecket av ringfingret. Jag har behandlat det med daktacort men det hjälper inte, när jag kommer i kontakt med vatten blir det alldeles torrt och börjar fjälla och klia så in i Norden. Jag försöker smörja in mej också med mjugörande kräm men det funkar bara tillfälligt. Det är nu alldeles rött och ett lager skinn fattas, stor röd rodnad. Det bildas sprickor också vid vecket emellan fingret och handen. Vad kan det vara - är det psoraris, mjälleksem eller nåt annat?
Jag har lite psoraris/eksem i hörselgångarna, hårbotten.
mvh Göran, 34

Hej!
Det första och troligaste är nog handeksem, vanligast i form av sk "husmorseksem" dvs det som man får av nötning och våtarbete. Ofta inte kontaktallergiskt. Med tanke på platsen mellan fingrarna, bör man kanske också ta prov för svamp, det kan husläkaren göra ibland och annars kan remiss skickas till hudläkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!