Ange ditt sökord

Annons:

Besvär med trög mage

Jag är 82 år och har mycket stora bersvär med trög mage trots att jag tar en dos Lunelax/Visiblin dagligen. Jag tar Microlax någon gång i månaden men har ändå besvär. Tarmarna är nyligen undersökta och en del fickor finns, men inga andra sjukdomstecken. Vad ska han göra för att få igång magen? 82-åring (man 82år)

Här är det också viktigt att veta om det äts någon medicin för eventuella åkomma, då vi vet att ganska många mediciner har en bromsande och stoppande effekt på tarmrörelserna. Bra att tarmen är undersökt och att det inte här var något synligt fel. Rikligt med fibrer i kosten, vatten och daglig motion i form av promenader är det viktigaste budskapet i övrigt. Vi vet att det bland befolkningsgrupper i Afrika inte finns den här typen av problematik, då man sedan barnsben äter så mycket fibrer och rör sig så mycket och därmed har avföringar som "korukor" och heller inga tarminflammationer eller knappast någon förekomst alls av cancer i tarmen!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 juli, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.