Ange ditt sökord

Annons:

Besvär med trög mage

Jag är 82 år och har mycket stora bersvär med trög mage trots att jag tar en dos Lunelax/Visiblin dagligen. Jag tar Microlax någon gång i månaden men har ändå besvär. Tarmarna är nyligen undersökta och en del fickor finns, men inga andra sjukdomstecken. Vad ska han göra för att få igång magen? 82-åring (man 82år)

Här är det också viktigt att veta om det äts någon medicin för eventuella åkomma, då vi vet att ganska många mediciner har en bromsande och stoppande effekt på tarmrörelserna. Bra att tarmen är undersökt och att det inte här var något synligt fel. Rikligt med fibrer i kosten, vatten och daglig motion i form av promenader är det viktigaste budskapet i övrigt. Vi vet att det bland befolkningsgrupper i Afrika inte finns den här typen av problematik, då man sedan barnsben äter så mycket fibrer och rör sig så mycket och därmed har avföringar som "korukor" och heller inga tarminflammationer eller knappast någon förekomst alls av cancer i tarmen!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 juli, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!