Ange ditt sökord

Annons:

Besvär av acnemedicin

Hejsan,

Jag är en kille på 18 år som har ätit en aknemedicin vid namn Roaccutan på 60 mg (74kg)i ungefär 1 månad nu. Än så länge har det gett ett bra resultat och nya finnar är faktiskt till min förvåning en ovanlighet och nästan alla svarta pormaskar är borta. Det jag däremot undrar är varför lederna är så förbannat stela och hur lång tid det kan ta på ett ungefär innan ärr börjar försvinna?

Min behandlande hudläkare sa att lederna blir uttorkade som resten av kroppen, men att det här skulle försvinna efter ett litet tag. Detta har det då inte gjort och därför skulle jag uppskatta om jag kunde få höra vad du har att säga om det här. Kan även påpeka att jag spelar fotboll på hyfsat hög nivå 4-5 gånger i veckan och det är här som det märks som mest.

Jo, du kan få känningar från leder och muskler under kurens gång och det fortgår ofta under hela kuren. Besvärligast för dem som liksom du är fysiskt högpresterande men går inte att åtgärda.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: