Ange ditt sökord

Annons:

Bekymrad över håravfall, kan kosten påverka?

Jag undrar en sak, jag lider av håravfall – eller rättare sagt tunnhårighet. På senare tid har jag märkt att på sidorna (ovanför öronen) börjar det bli glest, egentligen så är stråna på huvudet lika tjocka bara att dom växer glesare och förlorar sin färg. Dom är fortfarande grova till tjockleken. Nu undrar jag om det beror på dåliga kostvanor? Jag är medveten om att jag äter dåligt, röker, brukar sällan äta frukost på morgonarna, frukt&grönt äter jag inte alls nästan och på dagarna så dricker jag mycket cola istället för vanligt vatten. Kan detta påverka håret? Eller är det manligt håravfall jag har? Även om jag har det, påskyndas det med den dåliga kost jag har? Hjälper regaine forte?

Manligt håravfall är helt och hållet genetiskt betingat och påverkas inte av någon speciell kost. Däremot måste jag säga att din kost ur allmän hälsosynpunkt förefaller ensidig och dålig. Huruvida du har manligt håravfall kan jag inte avgöra på din korta beskrivning. Vid manligt håravfall ses först flikar uppe på bägge sidor av pannan och därefter får man en ökande tunnhårighet uppe på hjässan. Åsikterna går isär huruvida Regain forte hjälper men man kan pröva. Detta läkemedel är ej rabatt-berättigat.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: