Ange ditt sökord

Annons:

Behandling mot var i armhålan

Hej, jag har haft besvär med varbölder i armhålan ganska länge. Nu var jag på vårdcentralen för första gången sedan februari men bölden jag fick antibiotika mot då har varat från och till i 9 månader. Den här gången så skar dem mig och satte in en gummisnodd som dem sade och nu ska jag dit ett par gånger i veckan och spolas ren. Men dem sjukskrev mig inte så jag undrar tar det längre tid att läka om man har ett ganska tungt arbete (vilket jag ej sagt till läkaren)? Jag jobbar på liggande sjuktransporter och vi fick bära en dam i fredags i 2 snurrtrappor och det gjorde ont i flera timmar efter i armhålan. Jag behöver väl inte oroa mig för att det lossnar om jag bär tungt?

Hej!
Bölder i armhålor och/eller ljumskar kan vara del av en diagnos som heter hidradenitis suppurativa. Man kan behandla med kombinationer av antibiotika och kirurgi, effektivast av de kirurgiska metoderna är ofta sk koldioxidlaser. Om inte detta blir bättre kan du be om en remiss till hudspecialist. Gummisnodden du beskriver är ett "dränage" dvs är till för att bölden inte ska kunna läka ihop förrän varbildningen minskat. Om den ramlar ut är det ingen katastrof. Däremot är det inte bra att arbeta fysiskt tugnt med en infektion i kroppen, och smärtan kan tyda på att bölden verkligen är infekterad.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 november, 2003 Publicerad: 29 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: