Ange ditt sökord

Annons:

Behandling av pormaskar/ärr/torr hud

Lokalbehandling med A-vitaminsyra (Aberela, Differin) som har effekt på pormaskar och drar ihop den vidgade utförsgången, vilka är biverkningarna till preparaten (kan du svara var för sig)? Vilken av dem är bäst att använda på huden (den snällaste)?
Jag var hos en hudläkare som konstaterade att alla ärr så småningom går bort med tiden, det kan ta månader och om man har otur kan det ta år! Men i huvudsak är det VIKTIGASTE för mig att dem går bort utan någon kirurgi eller något sådant! Är det hon säger sant? En annan fråga – vilken kräm ska jag använda för att huden ska må som bäst? Jag är 17 år.
Snälla försök svara på varje fråga.
Tack på förhand!

Hej! Aberela och Differin verkar på liknande sätt. Aberela är mer irriterande. Släta, röda märken efter acne försvinner så småningom, men gropar och riktiga ärr försvinner ej även om de blir mindre synliga när de bleks.
Om du är torr i huden i samband med behandlingen, kan du smörja med exvis Propyless. Annars ska du tänka över om du alls behöver smörja dig, känns huden normal eller fet, så behöver du inte det.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: