Ange ditt sökord

Annons:

Behöver hjälp med ett irriterande eksem på halsen

Hej, jag har haft ett eksemet på halsen i över 2 år.
Varje gång jag sätter på kräm så lindras det lite men kommer tillbaka hela tiden. Jobbigt!
Speciellt irriterande när jag tränar och svettas, då är det väldigt jobbigt!
Så vad tycker ni jag ska göra?
Jag vill verkligen bli av med eksemet!

Grundbehandling av eksem är mjukgörande krämer, då det många gånger finns en komponent av irritation och uttorkning av huden. Detta kan komma av såväl intensivt tvättande/duschande, rakvatten, skavande irritation av kläder mm. Har eksemet väl dykt upp brukar en kortisonkräm ha den snabbaste och bästa effekten. Svag Hydrokortisonkräm kan köpas receptfritt på Apoteket för användning 1-2 gånger dagligen. Sitter besvären i hudveck, och det gärna blir lite fuktigt, kan det vara bättre att använda t.ex Cortimyk eller Daktacort som även har en svamp- och bakteriedödande effekt. Skulle detta inte hjälpa, är det nog lika bra att visa upp Dina besvär för husläkaren/vårdcentralen för bedömning och hjälp.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!