Ange ditt sökord

Annons:

Barnutslag, är det eksem?

Hej.
Jag har en dotter som nyss fyllt 1 år. Hon har haft utslag på rygg och även på mage/bål, ser ut som små röda "blemmor", men hon har inte haft ont av det tror jag (inte kliat). Nu har hon även fått prickar på kinderna och kinderna är även röda och torra, även på överläppen är det utbuktande, röda prickar. Smörjar med Miniderm på kroppen och lactobase i ansiktet. Undrar nu om det är ngt eksem, men i sådana fall skulle det väl klia?
Vore tacksam för svar snarast.

MVH
Orolig mamma till Tuva 1 år

Huvudsymtomet vid eksem är klådan. Sen är huden gärna röd, torr och kan vara sprucken. Många olika hudbesvär kan gärna bli värre under vintern pga kylan och framför allt av att luftfuktigheten minskar, vilket torkar ut huden. Lite svårt att exakt säga vad dottern har, men det låter som inget farligt. De krämer Du använder är bra. Man skulle till kvällen kunna använda en fetare kräm modell Repair eller Locobase mot den torra huden. Tycker Du krämen är trög att smeta ut, kan man gärna värma tuben något i varmt vatten innan, så blir den smidigare. Blir inte utslagen bättre, kan det vara enkelt att visa upp dottern på barnavårdscentralen.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!