Ange ditt sökord

Annons:

Barn med klåda i hårbotten

Vad kan detta vara? Min son 2,5 år kliar sig så det ibland blir små sår i hårbottnen. Tycker inte han är så torr men han har även klåda på kroppen och jag smörjer honom 2 ggr om dagen med Essex kräm. Sedan jag började med detta så verkar det bli bättre men vad ska jag göra för att han ska slippa klådan i hårbotten? Kan säga att han är ganska varmblodig av sig och svettas i håret och då verkar det som om det blir värre. Tacksam för svar.

Har man klåda bara i hårbotten och barnet går på dagis/skola, måste man naturligtvis utesluta att det kan vara hårlöss som ger klådan. Är det inte detta, är det vanligt att mer generell klåda beror på eksemartade besvär, och då brukar huden även vara torr och lite fjällande. Grundbehandlingen är mjukgörande krämer. Har han blivit bättre, men inte helt bra med Essexkräm, kanske det behövs någon lite fetare kräm som Mildison eller Decubal. Många krämer innehåller karbamid, men små barn kan gärna tycka att dessa svider på huden. Om det sen är ett eksem som är på gång, kanske det inte räcker med bara mjukgörande krämer, utan det behövs kanske en kortisonkräm. I så fall kan det vara bra att visa upp sonen på barnavårdscentralen för bedömning och hjälp.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!