Ange ditt sökord

Annons:

Börjar få panik!

Hejsan!
Åt roaccutan för 1½ år sedan. Åt dock inte klart för att jag blev för torr, röd och mådde dåligt av behandlingen. Huden är fortfarande röd och torr, tål nästan ingenting. Väldigt reaktionbenägen, får småknottror över hela pannområdet och på sidorna av näsan. Har provat allt möjligt att smörja in med och tvätta ansiktet med. Har haft atopiskt eksem när jag var liten men inte i ansiktet. Övriga huden på kroppen är bra, men ansiktet är alltid rött och irreterat.
Vad ska jag göra? Börjar få panik över det här.
Psykiskt påfrestenade när det känns hopplöst.

Hej!
Det låter som om du fått eksem i ansiktet, som knappast fortfarande är en biverkan av Roaccutan även om besvären utlöstes av medicinen. Ditt atopiska eksem spelar säkert också roll. Man kan behandla med kortisonkräm och mjukgörare. Du bör i första hand vända dig till husläkaren för remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!