Ange ditt sökord

Annons:

Böjveckseksem.

Hejsan!!
Jag är 17 år och har eksem på armarna, ansiktet, fötterna, magen, halsen. Men det är värst i ansiktet..jag är röd (fnasig) på överläppen runt ögonen. Jag använder Aloe Vera och den är jätte bra och så och så använder jag naturläkemededlet efamol och efamol är jätte bra…det gör så att det inte kliar och det blir lite bättre. Men så för ca 7-8månaders sen så hade jag ett skärp då som nuddade magen och då blev jag röd över hela magen (nästan borta) och så fick jag det i ansiktet och på armarna. Så mycket har jag inte haft sen jag var lite. Det försvinner aldrig. Kan det var nickel allergi från skärpet?? För att eksemen ser inte ut riktigt på samma sätt som det gjorde när jag var mindre. Vad ska jag göra åt detta?? Kortison hjälper inte. Jo bara för stunden men huden är väldigt torr också…Jag vill få bort det i ansiktet. Finns det någon hjälp att få??
Undraren…

Svar till signaturen C
Nickelallergi kan utvecklas just vid kontakt med spännen i byxor och bälte. det kan vara en nickelallergi du har utvecklat. Sedan kan det också vara så att ditt atopiska eksem blossat upp av någon annan orsak till exempel infektion. Just i din ålder flyttar sig också eksemet och blir ofta mest uttalat i ansiktet.
jag tycker du skall göra en allergitest för att utesluta nickelallergi.
Roligt att höra att du tycker efamol hjälper. I England är detta ett läkemedel mot atopiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 april, 2002 Publicerad: 15 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: