Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem – klåda i hårbotten

Jag har atopiskt eksem med torr hud, klåda och eksemfläckar. Jag behandlar eksemet med kortisonkrämer och har oftast inte så stora problem, bara jag smörjer in mig ordentligt med mjukgörande så att jag inte blir torr. Problemet är hårbotten. Jag använder milt schampo och tvättar håret två ggr per vecka. Kortisonlösning fungerar inte - det bara svider och torkar ut mer. Jag har bett min husläkare om någon form av kortisonliniment som inte innehåller alkohol, men han säger att alla gör det. Kan ni komma med ett förslag?

Hej!
Kortsonliniment brukar inte innehålla alkohol, innehåller det alkohol kallas det "lösning". Du har helt rätt i att alkoholkomponenten torkar ut, det brukar vara en fördel i hår med seborroiskt eksem (mjälleksem) som lätt blir fett. Det finns flera liniment, både starka (grupp III) och medelstarka (grupp II). Grupp II brukar inte vara tillräckligt effektivt mot mjälleksem, men i ditt fall kanske det ska prövas!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!