Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska eksem/atopisk hud eller allergi pga. för lite vitaminer?

Kan man få atopiska eksem/atopisk hud eller allergi pga. att man fått i sig för lite ex. c-vitamin el. något annan vitamin? Om ett barn inte ätit mellanmål utan bara frukost lunch middag (bra dessa måltider) och kanske inte mest av frukt och grönt men ätit AD-vitamin, kan man då utveckla klåda och eksem?

(Har hållit viktkurvan hela tiden förutom en dipp vid 4-4,5 års ålder då hon gick ner ca 0,5kg för att sedan gå upp igen.)

Är nu 5 år och äter även mellanmål och mycke frukt och grönt. Kan matslarvet vara skadligt för henne eller om hon får rätt mat i sig om det är orsaken borde det väl bli en fin hud igen? Kan matintaget ha något som helst samband?

Tack på förhand
OROLIG!

Nej. Atopiskt eksem beror inte på någon form av vitaminbrist eller annan brist på födoämnen. Atopi är en ärftligt ökad benägenhet i hud och slemhinnor att reagera med eksem. Jag tycker det låter som ditt barn äter bra.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: