Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska eksem och näringsbrist

Om ett barn (4år) inte äter så mycket frukt och grönt och under en period (har ngn. form av näringsbrist) - kan en sån sak göra att de atopiska eksemen startar? (Startar eksemen pga. brist om man väl har anlagen förstås, om barnet inte hade brist skulle de inte dyka upp?)

Kan en brist göra att atopiska eksem ökar? (Dvs. ändrar utseende, breder ut sig..)
Om de nu ökar innebär det att de ökar för alltid eller går eksemen isåfall tillbaka när man nu har ätit ikapp igen?

Nej, det finns inget som stöder teorin att atopiskt eksem som ju har ärftliga faktorer kan bryta ut på grund av näringsbrist. Många faktorer kan försämra atopiskt eksem såsom stress, infektioner, kyla och låg luftfuktighet men inte näringsbrist, som för övigt är mycket ovanligt i Sverige.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!