Ange ditt sökord

Annons:

Atopisk eksem

Jag har kraftigt atopiskt eksem över hela kroppen och har väldigt mycket klåda. En hudläkare jag träffat , frågade om jag ville prova cellgift men jag vill först veta vilka biverkningar sådan behandling har .Jag vill också veta vad ni tycker om den behandlingen.Jag har haft eksem hela livet men inte haft det så kraftigt som de senaste åren. Tacksam för snarast för jag behöver verkligen behandling nu. Kvinna, 69 år

Detta är en stor och komplicerad fråga som kräver tillgång till mer information än din fråga innehåller. Allmänt gäller ju att alla behandlingar har en biverkningsrisk – utan biverkningar heller inga verkningar. Hur stor biverkningsrisk man skall vara beredd att ta beror då på vilken vinst som finns att göra. Utifrån det du beskriver verkar det finnas en betydande vinst att göra för dig – du har ett kliande helkroppseksem som inte svarar på den behandling du fått hittills vilket innebär att du har en usel livskvalitet. De olika invärtes behandlingar som hudsjukvården använder är vid det här laget väl utprövade och vi vet hur vi skall följa behandlingen och kontrollera de problem som eventuellt dyker upp. Så jag tycker du skall ta ett nytt samtal med din hudläkare för det är bara hen som känner dig och din sjukdom som kan ge dig ett individuellt råd. Och det är ju inte heller någon behandling som skall pågå för evigt. Ofta kan det räcka med att få ned eksemaktiviteten på en lägre nivå och sen kan den vanliga behandlingen åter räcka till.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.