Ange ditt sökord

Annons:

Atopisk eksem

Jag har kraftigt atopiskt eksem över hela kroppen och har väldigt mycket klåda. En hudläkare jag träffat , frågade om jag ville prova cellgift men jag vill först veta vilka biverkningar sådan behandling har .Jag vill också veta vad ni tycker om den behandlingen.Jag har haft eksem hela livet men inte haft det så kraftigt som de senaste åren. Tacksam för snarast för jag behöver verkligen behandling nu. Kvinna, 69 år

Detta är en stor och komplicerad fråga som kräver tillgång till mer information än din fråga innehåller. Allmänt gäller ju att alla behandlingar har en biverkningsrisk – utan biverkningar heller inga verkningar. Hur stor biverkningsrisk man skall vara beredd att ta beror då på vilken vinst som finns att göra. Utifrån det du beskriver verkar det finnas en betydande vinst att göra för dig – du har ett kliande helkroppseksem som inte svarar på den behandling du fått hittills vilket innebär att du har en usel livskvalitet. De olika invärtes behandlingar som hudsjukvården använder är vid det här laget väl utprövade och vi vet hur vi skall följa behandlingen och kontrollera de problem som eventuellt dyker upp. Så jag tycker du skall ta ett nytt samtal med din hudläkare för det är bara hen som känner dig och din sjukdom som kan ge dig ett individuellt råd. Och det är ju inte heller någon behandling som skall pågå för evigt. Ofta kan det räcka med att få ned eksemaktiviteten på en lägre nivå och sen kan den vanliga behandlingen åter räcka till.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur tar jag hand om fötterna på vintern?

Nu under vinterhalvåret så får jag så otroligt torra fötter. Jag har testat fotvårdssalva men det hjälper inte. Har du något tips vad jag ska göra? Kan man göra en fotbehandling hemma?

Hud & Hår

Torr i ansiktet under vintern

Kan man använda sin bodylotion i ansiktet nu under vintern? Jag tycker inte att min ansiktskräm är tillräckligt fet och återfuktande!

Hud & Hår

Rodnad på låret

Hej! Min fru har fått en märklig rodnad, lite blåtonad, i huden. Den sträcker sig runt hela överdelen av låret på ett ben. Kliar inte och gör inte ont. Hon upptäckte det första gången i somras och det har sedan dess blivit starkare i färgen och ökat i storlek. Vad kan det vara, borrelia?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.