Ange ditt sökord

Annons:

Armklåda

Hej!

Jag har sedan ett par år tillbaka otroliga problem med klåda i stort sett bara på höger arm. Jag har varit på en hudklinik men där kunde man inte hitta att jag är allergisk mot något, enligt läkaren uppvisade jag symptom på något som kallas “Armklåda” (en sjukdom alltså….) som drabbar kvinnor. Tydligen en relativt ny sjukdom. Jag fick Atarax som jag åt i några år (vid behov) men nu har jag ätit det för länge och får klara mig med coritson-salva och en isklamp. Håller på att bli tokig över att aldrig kunna slappna av och att aldrig få sova ordentligt. Dessutom har det även börjat komma viss klåda strax under halsen och något lite på vänster arm. Klådan är väldigt kraftig och det ser ut som om jag har varit i slagsmål med en katt med sår som varar.
Vet ni möjligtvis vad detta skulle kunna vara och har ni några bra tips på vad jag kan göra åt det?
Jag har inte torr hud.

Med vänliga hälsningar
Jenny

Jag känner inte till diagnosen "armklåda".
Däremot kan man ha "nervklåda" av olika typer. En speciell typ av "nervklåda" är att man kliar inom ett mycket avgränsat område mellan skulderbladen. Annan "nervklåda" kan ge klåda på överarmar och övre delen av rygg. Man har där av någon okänd anledning fått en sänkning av klådtröskeln och upplever klåda utan att det egentligen finns något som satt igång klådan. Detta är svårbehandlat men man kan pröva ljusbehandling som kan hjälpa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: