Ange ditt sökord

Annons:

Apelsinhud, hjälp!

Jag har ett problem, vilket sänker mitt självförtroende. Jag har väldigt ljus och överkänslig hy som lätt tar skada av sol, vind mm. Jag använder solkräm, men blir bränd ändå. Nu när jag har blivit bränd så ofta så ser min hud ut som mönstret på en apelsin. Och jag har lagt märkte till rynkor och att huden blivit av med stor del av sin elasticitet. T om när det blåser klarar min hud inte att försvara sig utan blir röd direkt. Jag har inte så störiga acneproblem men tvättar mig noggrant varje morgon och kväll. Dricker massa vatten, röker ej.

Min hud är antigen jättetorr eller jättefet. Vad ska jag göra för att få en bra balans i huden? Några krämer? Mat?

Jag är bara 19 år men har hud som liknar en gamlings. Skulle verkligen behöva goda råd från någon som vet.
Tack på förhand

Hej!
Torr hud ser ofta äldre ut, och en bra mjukgörande kräm hittar du i Apotekets sortiment, tex Propyless/Propyderm. Du bör fortsätta att skydda dig noggrannt mot huden med stark solskyddsfaktor (minst 20). Om du undrar över din huds utseende och vad som kan betraktas som normalt i din ålder, kan du diskutera detta med tex en kosmetolog.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 24 september, 2003 Publicerad: 24 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: