Ange ditt sökord

Annons:

Använder campix och har kol…

Man (67). Jag är inne på min femte rökfria vecka, använder campix och har kol,men jag upplever att det är jobbigare än någonsin med andningen nu, det känns så otacksamt när lättar det ?

Hej,

Perioden med nikotinabstinens har du klarat av med god marginal men självklart har du utvecklat en vana där cigaretten varit en del. Dessutom har du skilts från något som du tidigare kunnat ta till i situationer av glädje, sorg, stress etc. Vad det är som påverkar andningen negativt är svårt att säga men detta bör vara övergående.

Mvh PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 27 augusti, 2009 Publicerad: 27 augusti, 2009

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: