Ange ditt sökord

Annons:

Ansiktsvård

Hej Ylva! Jag är en tjej på 35år och har fått ett problem med mitt ansikte helst hakan,huden beter sig som ett äpple som håller på att rutna ,jag har varit och fått råd av två olika kosmetica butiker hur jag skall gå väga med problemet och den ena säger att jag skall tvätta med rengöringscrem och ansiktsvatten och en hudcrem som är utan alkohol och det har jag gjort ett tag och min haka blir bara torrare och spricker jag ser fet ut ihyn . Den andra säger att jag inte skall använda ansiktsvatten utan jag skall skölja med kallt vatten i stället och jag behöver mycket fukt men det jag inte tycker att jag får hjälp med är vad jag ska ha för fukt i mitt ansikte och om jag kan bli bättre ,jag vet inte vem skall lyssna på det känns mer som om dom bara vill sälja sina produkter mer en vad det hjälper mig . Så kan du säga vad jag skall göra och vilken vård jag skall ha ? Mitt vatten är hård kalkat här och jag dricker ca:3lite vatten om dagen.

Svar till signaturen M.F.
Tyvärr beskriver du så litet av hur huden ser ut att det är svårt för mig att gissa vad du har för utslag. Är det röda utslag som bölder eller är huden bara torr? Finns missfärgning i huden?
Vid torr hud i ansiktet bör man bara tvätta med ljummet vatten och sedan smörja in en mjukgörande kräm till exempel Propyless eller någon som innehåller carbamid.
Läs i dermatologens patientinformation nr 22 perioral dermatit. kan det vara något som liknar dina problem?
Kalkhalten i vatten har ingen större betydelse för rengöringens effekt. Mycket vatten är bra att dricka för alla friska personer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 november, 2001 Publicerad: 19 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: