Ange ditt sökord

Annons:

Ansiktstvätt vid torr och känslig hud

Hejsan!

Tänkte fråga om det är ok att tvätta ansiktet med vatten varje morgon och kväll när man har torr och känslig hud? Gör nämligen det eftersom jag piggnar till då. Men jag blev lite orolig eftersom det står på er hemsida att man skall försöka duscha mer sällan p.g.a att just vattnet tar bort det där naturliga fettet man har på huden vilket inte är bra.

Sedan undrar jag hur många gånger i veckan jag skall tvätta ansiktet med någon slags rengöringsmedel? Har börjat använda eucerin från apoteket. Men eftersom jag har torr hud borde jag inte använda det så ofta. Dock känner jag att ibland behöver man rengöra ansiktet. Så hur ofta skall jag göra det?
(Viktigt att påpeka att jag använder återfuktande lotion (Propyless) efter när jag rengör ansiktet med vatten.)

Skulle verkligen uppskatta ett svar.

Orolig 20 åring

Att bara använda vatten för "avblaskning" av ansiktet tycker jag låter helt ofarligt, även om Du är torr i ansiktet. Många gånger rekommenderar vi att undvika duschning med hett vatten+tvålning flera gånger dagligen, då detta torkar ut huden onödigt mycket. Sen exakt vilket rengöringsmedel man ska använda kan vara lite svårt - det som nog är allra mildast är att använda en sk tvätt-creme (smörjer in som en creme, sköljer sen bara bort med vatten), sen att använda en dusch-olja eller en creme-tvål som Dove. Vissa använder istället en rengöringslotion (som dock ej ska innehålla för mycket sprit). Man får pröva sig fram och många av dessa produkter finns på Apoteket. Att sen använda en fuktlotion modell Propyless låter bra. Är Du riktigt torr kan Du gärna använda en fetare kräm till natten modell Locobase eller Repair.
Lycka till
/ Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: