Ange ditt sökord

Annons:

Ansiktstvätt vid torr och känslig hud

Hejsan!

Tänkte fråga om det är ok att tvätta ansiktet med vatten varje morgon och kväll när man har torr och känslig hud? Gör nämligen det eftersom jag piggnar till då. Men jag blev lite orolig eftersom det står på er hemsida att man skall försöka duscha mer sällan p.g.a att just vattnet tar bort det där naturliga fettet man har på huden vilket inte är bra.

Sedan undrar jag hur många gånger i veckan jag skall tvätta ansiktet med någon slags rengöringsmedel? Har börjat använda eucerin från apoteket. Men eftersom jag har torr hud borde jag inte använda det så ofta. Dock känner jag att ibland behöver man rengöra ansiktet. Så hur ofta skall jag göra det?
(Viktigt att påpeka att jag använder återfuktande lotion (Propyless) efter när jag rengör ansiktet med vatten.)

Skulle verkligen uppskatta ett svar.

Orolig 20 åring

Att bara använda vatten för "avblaskning" av ansiktet tycker jag låter helt ofarligt, även om Du är torr i ansiktet. Många gånger rekommenderar vi att undvika duschning med hett vatten+tvålning flera gånger dagligen, då detta torkar ut huden onödigt mycket. Sen exakt vilket rengöringsmedel man ska använda kan vara lite svårt - det som nog är allra mildast är att använda en sk tvätt-creme (smörjer in som en creme, sköljer sen bara bort med vatten), sen att använda en dusch-olja eller en creme-tvål som Dove. Vissa använder istället en rengöringslotion (som dock ej ska innehålla för mycket sprit). Man får pröva sig fram och många av dessa produkter finns på Apoteket. Att sen använda en fuktlotion modell Propyless låter bra. Är Du riktigt torr kan Du gärna använda en fetare kräm till natten modell Locobase eller Repair.
Lycka till
/ Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!