Ange ditt sökord

Annons:

Angående stioxyl 5%

Hej.
Det är såhär att jag sedan 10 dagar börjat använda Stioxyl och huden har som utlovat blivit mycket torr och starmar något fruktansvärt och det blir sprickor i huden. Men nu undrar jag om det kommer att vara så hela den tiden som jag använder Stioxyl? I annat fall hur länge dröjer det tills huden slutar vara så torr och sprickig? Dessutom är det så att min hud blivit grå på vissa ställen och röd på andra så det ser inte riktigt klokt ut, skall det vara så? Och en sista fråga, om acnen försvinner efter användning med Stioxyl vad gör man sedan? Skall man ändå fortsätta använda resten av livet för att acnen inte skall komma tillbaka?

Väldigt tacksam för svar.

Hej!
Stioxyl är effektivt på lindrigare former av acne. Torrheten kan behandlas med mjukgörande kräm. Att det är rött beror på irritationen. Acnen går ju oftast över till slut, men under den tid som du har benägenhet att få acne, kommer det tillbaka om du slutar använda Stioxyl.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: