Ange ditt sökord

Annons:

Angående gula finnar

Om man nu inte vill springa runt med gula finnar lite överallt hur gör man då för att dom inte ska synas? Det finns ju liksom inget som täcker över en gul finne. Jag brukar alltid trycka på dom gula finnarna men ska man inte göra det?

Jag har lidit mycket av mina finnar och har alltid haft finnar men inte så som vissa andra har haft det – stora bölder och så. Jag har fortfarande finnar som jag mår dåligt av. Jag tvättar dom med Aco acnelösning två gånger om dagen.

Bomullstussen jag tvättar med blir helt svart när jag stryker den på ryggen, halsen, nacken och mellan brösten, vad är det? Är det smuts? När jag sedan tar på min mans ansikte å rygg blir där nästan ingenting alls, vad kan det bero på? Är Aco acnelösning en bra grej mot mina finnar eller finns det nåt annat jag ska använda?

Sen tänkte jag, cortisonsalvor och -lösningar kan man ta det på finnar? Hjälper det nåt? Jag har lite finnar på ryggen som kliar så jag håller på att bli tokig undrar bara om man kan ta cortisonkräm, -salva eller -lösning på dom? Jag tänkte eftersom cortison är klåddämpande kanske det hjälpte mot det och sen mot infektionen eftersom finnar är en sorts infektion?

Man skall inte klämma på finnar, inflammationen blir då värre. Om du har mycket problem med finnar finns mer aktiv behandling än receptfri ACO-aknelösning. Se tidigare frågor och svar om behandling vid akne. Kortison används inte på finnar, det dämpar i och för sig inflammation men påverkar ej uppkomstmekanismen vid akne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: