Ange ditt sökord

Annons:

Alternativ hjälp

Hej Ylva!
Jag är en tjej på 20 år som har problem med min hud. I ansiktet har jag alltid haft eksem och varit väldigt röd och torr, jag har inte fått någon diagnos men jag har fått elocon mot mina eksem i ansiktet ( för ca. 2 år sedan ) som jag använder regelbundet, är inte lika torr nu, men så fort jag försöker med någon annan kräm blir jag lika torr igen. Det känns inte så kul eftersom jag har fått spruckna blodkärl i större delen av ansiktet av kortisonen, har du något tips på vad för slags salva man kan ha i ansiktet? Som alternativ till kortisonet? Jag har dessutom väldigt lätt för att få finnar i ansiktet om jag använder någon annan kräm äm eloconen. Jag fick också relativt mycket finnar på ryggen och bröstet för ca två år sedan, ( har nästan inga i ansiktet ) har provat nästan alla receptfria medel som stioxyl och basiron, finnarna försvinner förvisso, men jag blir så torr att jag får stora sprickor i huden och det gör ont bara jag rör på mig, jag vet inte vad jag ska prova, sjävförtroendet är ju inte det bästa när man aldrig vill visa sig i annat än långtröjor… Jag ska till en läkare snart, har du något tips på vad jag ska be att prova för finnarna? Jag har också fått behandling med Dalacin ( på stift ) men det blev nästan som en hinna på huden och jag fick massa småfinnar då som fortfarande är kvar. Om du har något bra råd så är jag tacksam! Tack på förhand.

Svar till signaturen Elin
Elocon som är en stark kortison (grupp 3) bör INTE användas i ansiktet så lång tid som två år!!
Av själva behandlingen kan man få spruckna blodkärl och tendens till utslag som ser ut som acne så fort man slutar behandlingen. Man måste dock avbryta denna behandling och det kan du få hjälp med av den läkare som du snart skall träffa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 5 april, 2002 Publicerad: 5 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: