Ange ditt sökord

Annons:

Allen Carrs “Easyway” kurs?

Kvinna (49). Har nog försökt sluta röka sen jag dumt nog började för ca 30 år sen utan att nämnvärt lyckas. Har nu hittat Allen Carrs “Easyway” kurs i Stockholm. Vad tror Ni om den kursen, är det verkligen så bra, Vet Ni något om den? Har ju läst böckerna men bolmar ändå. Kursen kostar ju en del och om den ändå inte är bra kan jag lägga pengarna på annat alternativ, men vilket?? Champix och Zyban funkar ej pga biverkningar…hjälp…

Hej,

Jag har inte sett någon vetenskaplig utvärdering av den kurs du nämner men den bör vara ett bra stöd för en del. Om detta gäller dig kan nog ingen svara på.

Du skriver att du har haft bieffekter av Champix och Zyban men berättar inte något närmare om vilka dessa bieffekter var och vad som gjordes för att eventuellt minska dessa. För båda preparaten gäller att det vanligaste är att inte ha någon bieffekt. För de som får bieffekter av Champix är illamående under en kort tid efter tablettintaget det vanligaste. Detta brukar försvinna med tiden. Det kan minska om dosen sänks och troligen också om tabletten tas med rikligt med vatten. Jag har haft patienter som bestämt sig för att uppleva illamåendet som något positivt som ytterligare bidrager till att minska röksuget. Diskuterade du och din läkare vad som kunde göras för att minska de bieffekter som du upplevde eller slutade du bara ta läkemedlet?
Mvh

PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: