Ange ditt sökord

Annons:

Acne under sommarhalvåret

Hejsan!
Jag är en 17-årig tjej som alltid får den hemskaste acne under sommaren. Speciellt i T-zonen och på halsen, bröstet och ibland ända upp på axlarna och ryggen. Under vintern är huden oftast (lite småfinnar dyker ju alltid upp ibland) len och slät, men så fort det börjar bli varmare ute, man solar kanske litet och går i lättare kläder så ploppar de upp fortare är svampar efter regn. Detta är verkligen generande eftersom man ser smutsig och ovårdad ut med så mkt. finnar. Vad kan detta bero på? Är det solen eller värmen eller vad? På vintern är ju allt ok. Jag är inte allergisk mot något, äter relativt bra och smörjer alltid in huden efter tvätt.
Snälla hjälp mig!

Kan du ha den variant av akne som kallas Mallorca-akne? Detta är egentligen ingen akne utan man får en inflammation i talgkörtlarna på grund av svettning, värme ofta i kombination med feta oljor eller krämer på huden. Läs tidigare frågor och svar om Mallorca-akne och se om det kan stämma med dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: