Ange ditt sökord

Annons:

Acneärr, vad gör jag?

Hej! Jag har stora problem, jag har en massa små acneärr, förstorade porer liknar det, i hela ansiktet. Har haft dessa i 20 år och har mått och mår fruktansvärt dåligt, påverkat mitt självförtroende som lett till att jag gått undan för allt i dessa år. Jag är rädd för att få det svart på vitt att det aldrig går att göra ngt åt det, så länge jag inte söker finns det fortfarande hopp. Jag vill inte känna mig som en apa i bur för att sen få höra att jag nog får ha det så här för resten av mitt liv. Jag känner mig ständigt deprimerad vilket gör mig tillbakadragen. Vad gör jag? Orkar snart inte längre.
Tacksam för tips som leder till ett drägligare ansikte.
MVH/ärransiktet

Akneärr och förstorade porer ser ju egentligen väldigt olika ut så det är svårt för mig att föreslå någon behandling som kunde hjälpa. Då du haft besvär så länge som påverkat dig så pass mycket i din sociala vardag, tycker jag absolut att du skall ta kontakt med en hudläkare eller plastikkirurg för att få en bedömning om något kan göras.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: