Ange ditt sökord

Annons:

Aberela för torr hud?

Hej
Jag måste få svar på denna fråga omgående. Jag har en ovanligt torr och rynkig hud för att att vara 33 år. Har besökt en hudläkare i min hemort som har ordinerat aberela att smörja in i mitt anskite på kvällen. Jag ska spä ut hälften av krämen med en vanlig anskiktscreme. Nu har jag läst på innehållsförteckningen att medlet ges till folk som har finnar. Det har jag inte och oroar mig om jag fått fel medicin? Det verkar också som att det är en mycket uttorkandde salva och det är väl inte bra på torr hud? Ska jag upphöra med cremen?
Jag frågade min doktor hur länge jag skulle använda Aberela så sa hon livet ut! Stämmer verkligen det? Jag fjällar så fruktansvärt och gjorde det redan andra dagen efter påbörjad användning. Jag använder bara Aberela på kvällen utspätt med
vanlig hudkräm (just nu “dermalogica” som jag fick köpa från hudsalongen).
Och när jag vaknar på morgonen är jag aldeles fjällig och röd. Det sticker i
hela ansiktet. Kan jag smörja hur mycket jag vill på dagen med vanlig
ansiktscreme?

Hej! Aberela är en a-vitaminsyrekräm som används i första hand för acne, men eftersom den har "föryngrande" effekter på huden, så har den även använts som "antirynkkräm". Många har precis som du, svårt att använda Aberela på grund av biverkningarna i form av hudirritation och torrhet. Ibland kan man dock lyckas om man börjar med att använda krämen varannan eller tom var tredje dag, och smörjer med mjukgörande kräm emellan. Sedan kan man långsamt öka till daglig användning. Det låter dock som lite överkurs att behandla dig med antirynkkräm för din torra hud när du är så ung. Har du prövat någon bra fuktkräm, tex Propyless?
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: