Ange ditt sökord

Annons:

9-åring med atopiskt eksem

Min dotter har haft atopiskt eksem sen liten. Vi går på Hud på akademiska sjukuset regelbundet. Nu har vi fått en ny läkare. Han verkar kunna sin sak, men är det akut så är det jättesvårt att få tid hos honom. Nu ser hon fruktansvärd ut. Det är sår nästan över hela kroppen. Jag vill inte att flera läkare ska titta på henne alla ger olika behandlingar. Nu när hon kliar sig i ansiktet så blir hon alldeles vit, hon blir inte röd. Vad kan det bero på, hur ofta kan man ge klådstillade (attarax) och är det farligt om man ger för mycket? Finns det inget annat än kortisonsalvor, hennes hud blir så jättetunn av det. Hon sover inte så bra på nätterna utan vaknar att det kliar, och nu spelar det ingen roll hur mycket vi smörjer henne, eller badar i olja eller kaliebad. Hon är lika torr än då och såren vätskar. Hon har ätit herracelon nu i tio dagar och hon var fin (någolunda) i fyra,
men nu när hon har slutat så har det blivit samma sak igen, hon skäms över eksemen i skolan.
HJÄLP
/hälsningar mamma Monika

Hej!
Din dotter har ett besvärligt atopiskt eksem, och just nu är den behandling hon får inte tillräckligt effektiv. Att såren vätskar kan tyda på att eksemet är infekterat, och ibland måste man ge en ny kur av antibiotika (tex heracillin) tillsammans med effektiva salvor för att få bukt med eksemet. Att huden blir vit när man kliar på den, är ett fenomen som är särskilt typiskt just för huden hos atopiker. Det beror på att blodkärlen drar ihop sig lätt vid påverkan utifrån. Beträffande läkemedel som din dotter får, doser etc, så bör du absolut söka kontakt med hennes behandlande läkare. Det finns numera alternativ till kortisonsalvor, men det avgörs bäst av den läkare som känner henne och har bedömt hennes hud.
Det bästa du kan göra är att försöka få åtminstone telefonkontakt med den läkare som du nu har fått förtroende för.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!