Ange ditt sökord

Annons:

5 år och blödande sprickor på hälarna

Min dotter är 5 år och har sedan ett par år tillbaka haft sprickor på hälarna som till slut börjar blöda och gör jätteont. Trots att vi smörjer med inotyol salva och har plåster på varje dag blir det inte bättre, hon har så ont att hon går på tårna. Hudläkare har sagt att man inte kan göra något åt det, men så här kan hon ju inte ha det. Tacksam för råd.

Svar till Ömkande mamma.
Sannolikt har din dotter så kallat atopiska vinterfötter. Har du prövat att använda hydrokolloid-platta? Det finns olika sorter på apotek som är bra mot sprickor på hälarna. Övrigt måste man smörja rikligt med mjukgörande medan kortisonsalva har begränsad effekt. Se vidare dermatologens patientinformation om atopiska vinterfötter:
Atopiska vinterfötter i dermatologens patientinformation

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 december, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!