Ange ditt sökord

Annons:

1 cigarett per dag?

Kvinna (63) Hur farligt är det att röka 1 cigarett per dag i bland?

Hej,

För en enskild individ går det aldrig att säga hur farligt det är att röka ett visst antal cigaretter. Jämför du en grupp som rökt ett visst antal cigaretter med icke-rökare så finns det avsevärda skillnader där gruppen med rökare drabbas av fler sjukdomar, dör i förtid och trots att de lever färre antal år har fler år med pga sjukdom försämrad livskvalitet. Dessutom har gruppen med rökare sämre ekonomi än om de inte hade rökt.

Mvh

PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 27 augusti, 2009 Publicerad: 27 augusti, 2009

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: